Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5x sušenky pro vánoční pohodu

vánoční cukroví
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Jednou si křupnete, a už s tím nepřestanete. Sušenky ve sladkém i slaném provedení představují lákadlo, které ze stolu mizí rychlostí blesku. Naštěstí jsou připravené stejně rychle. Představujeme vám pět receptů, které můžete upéct jen tak k zakousnutí nebo zabalit do ozdobných krabiček a darovat někomu, koho máte opravdu rádi. 

ovsené placičky s medem a semínky

Ovesné placičky s medem a semínky

S těmito zdravými sušenkami si můžete opravdu vyhrát. Místo rozinek dejte brusinky nebo kousky sušeného ovoce, místo semínek nasekané vlašské nebo lískové ořechy. Těsto ozvláštní také hrst čokoládových čoček (nebo nasekané čokolády). Pokud máte rádi pikantní chuť, přidejte do ovesných placiček nadrobno nakrájený kandovaný zázvor, který v zimním období báječně prohřívá celé tělo.

Krekry s mořskou solí

Postavte je před hosty spolu s talířkem sýrů a nakládanou zeleninou. Krekry báječně doplní také výrazný krém z modrého sýra. Hlavně nesmíte vynechat vločkovou sůl – je zde naprosto klíčovou přísadou, která v puse skvěle křupe. Slané krekry můžete v neprodyšně uzavřené dóze skladovat až dva týdny – díky tomu se vám postarají o občerstvení pro nečekanou návštěvu.

Sladké mandlové sušenky

Spojte pět přísad a patnáct minut v kuchyni, a máte skvělé sušenky, které jsou vhodné i pro celiaky. Neobsahují totiž žádnou mouku, jen spoustu namletých mandlí. Nebojte se křehké mandlové sušenky dochutit růžovou vodou – dodá jim orientální šmrnc. Když k nim uvaříte ještě hodně sladký marocký mátový čaj, bude iluze arabského světa dokonalá.slané špaldovo lněné sušenky

Slané špaldovo-lněné sušenky

Nemusíte nosit krekry z obchodu, abyste měli co zakousnout při sledování oblíbeného filmu. Tyto slané sušenky navíc díky celozrnné mouce a lněným semínkům udělají dobře vašemu zažívání. Sušenky můžete lehce posypat také sušenými bylinkami (třeba provensálskou směsí), mákem nebo nasekanými ořechy. Zvláště pikantní budou se strouhaným sýrem.

Pocukrované vanilkové sušenky

Nic tolik neevokuje sníh v kuchyni jako moučkový cukr. Do něžných závějí zahalte i tyto sušenky. Jsou z klasického lineckého těsta, obejdete se však bez vykrajovátek. Jednoduše uválíte váleček, který necháte pořádně vychladit a pak nakrájíte na tenké plátky. Váleček těsta můžete mít připravený v mrazáku, a když se ohlásí nečekaná návštěva, stačí ho nechat krátce povolit, nakrájet a upéct. Vanilkové sušenky servírujte pořádně pocukrované. Moučkový cukr můžete ochutit nejen vanilkovým luskem, ale také mletou skořicí.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč