Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak používat ančovičky plus 15 receptů

Jak používat ančovičky plus 15 receptů
ZDROJ: ImageProfessionals

Ančovičky jsou drobné rybky, které koupíte naložené v soli a oleji nebo čerstvé. Ty naložené se používají jako koření, které dodá pokrmům výraznou chuť. Někdy se jim říká sardelky a v kuchyni jsou takřka nepostradatelné.

Ančovičky neboli sardelky jsou základem středomořské kuchyně. Najdete je v mnohých italských jídlech stejně jako v provensálském slaném koláči s olivami pissaladière

  • Ty naložené v soli a oleji mají výraznou chuť a jsou velmi slané, pozor tedy, ať jídlo nepřesolíte.
  • Čerstvé se nejčastěji smaží a jedí se jako chipsy s dipem.
  • Doporučujeme kupovat spíše ančovičky ve sklenici než v plechovce. Do jídla obvykle stačí jen několik řezů. Nespotřebované tak můžete díky šroubovacímu víčku opět zavřít, což u plechovky nelze.
  • Ančovičky jsou skvělé na dochucení omáčky i salátových zálivek.
  • Zvýrazní také pizzu, těstoviny a quiche.
  • Nebojte se je přidat ani do míchaných vajíček, olivové tapenády, do sendvičů nebo jimi ozdobit drobné chuťovky.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč