Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro přátele: předvánoční party

tapas - jednohubky na party
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

K adventu patří vánoční večírky. Jak party připravit, abyste si ji užili vy i hosté?

1. Plánujte

Udělejte si rámcový plán: koho zvete, jaké jsou stravovací zvyklosti hostů, zda si více potrpí na maso, nebo na lehčí chuťovky. Zkontrolujte také zásoby alkoholu a nádobí. Přípravy na party pak půjdou jako po másle.

2. Vyberte téma

Ať už se rozhodnete nasytit hladovce větším počtem druhů jídel, nebo připravíte jen několik receptů, zato v množství pro otesánka, vybrané chuťovky by spolu měly ladit. Míchání různých stylů nesvědčí party ani žaludku. Pobavte se českou mejdanovou klasikou z osmdesátých let a pusťte se do různých pomazánek a aspiků nebo se inspirujte Středomořím, Mexikem či Severní Amerikou s jejími hamburgery a pečenými žebírky.

3. Jídla s předstihem

Čím víc jídel připravíte s předstihem, tím víc času budete mít na finální úpravy a nečekaná překvapení. Týden předem můžete naložit sýr a olivy a připravit ochucené oříšky. Časovou rezervu vám zajistí také paštiky, teriny a bylinkové máslo. V den D už jen doděláte pár čerstvých rychlovek, a večírek může začít.

4. Zapojte hosty

Nachystejte dostatek ledu, skleniček a alkoholu a nechte hosty, ať si namíchají drinky sami. Skvělé jsou také skleněné mísy s punčem či bowlí, ze kterých si každý host můžete nalít podle chuti.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...