Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Jak si poradit s tuhou roštěnou

maso
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Víte, jak u řezníka poznat dobré maso? Správný výběr je prvním krokem k skvělému výsledku na talíři. I s tímto problémem vám umíme poradit… 

 

Dobrý den, chtěla bych požádat o radu. Už poněkolikáté jsem u dobrého řezníka koupila hovězí roštěnou. Vždy bylo maso krásně měkké a výborné. Tentokrát ale zůstalo tuhé a houževnaté, a to jako klasický steak i při delší úpravě v marinádě. Můžete, prosím, poradit, co se dá dělat, aby maso tohoto typu změklo? Jakou přípravu zvolit? Případně, na co si dát u řezníka pozor? Děkuji předem za všechny rady!

Základní důvody, proč maso nezměkne, jsou dva: 

  1. Nebylo řádně odleželé. Správně odleželé maso je spíše tmavší, nikdy ne zářivě světle červené (výjimkou je maso balené v ochranné atmosféře).
  2. Maso pocházelo ze staršího kusu skotu. Dá se to odhadnout podle barvy tuku – čím blíže bílé, tím spíš se dá usuzovat na mladší kus. 

Pokud maso nezměklo ani v olejové marinádě, zbývá ještě možnost řádně dlouho ho podusit či povařit, nejlépe v tlakovém hrnci.
 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč