Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s bylinným likérem

Bylinné likéry provázejí lidstvo historicky. Původně šlo o léčivá tonika a tinktury, kdy se z bylin louhováním v alkoholu získávaly a dlouhodobě uchovávaly účinné látky. I dnes se bylinné likéry vyrábějí macerováním bylin a koření v alkoholu. Výsledná směs se pak může sladit cukrem nebo medem, čímž se vyrovná hořkost bylin.

 

Mezi nejběžněji používané bylinky patří například anýz, fenykl, máta, pelyněk a zázvor. Dnes jsou bylinné likéry používány obvykle v koktejlech či po jídle jako digestiv. Variabilita jejich chutí však vybízí ik jejich využití v kuchyni – například při pečení či dochucování omáček a marinád.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč