Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety 20x jinak

Špagety jsou synonymem italské kuchyně a mají tolik podob, že byste je mohli jíst každý den a stejně se jimi nepřejíte. K dlouhým těstovinám se hodí jednoduché omáčky typu pesto či aglio e olio, které k nim krásně přilnou a nedají šanci odstředivé síle. Máme pro vás dvacet receptů, které vás přesvědčí, že špagety mohou být rychlou večeří v pracovním týdnu i slavnostním pokrmem pro výjimečnou příležitost. 

NEŽ SE PUSTÍTE DO VAŘENÍ

  • Porce suchých těstovin na osobu je 80 g.
  • Při vaření dodržujte pravidlo, že omáčka čeká na těstoviny, nikdy ne naopak. Do vaření těstovin se tedy pusťte až tehdy, když máte jistotu, že je omáčka téměř hotová.  
  • Těstoviny vařte vždy al dente (ve středu už není syrová mouka, ale těstovina při skousnutí ještě klade odpor). Rozvařené těstoviny nejsou chutné, a navíc jsou hůř stravitelné.
  • Do italských omáček na těstoviny patří kvalitní olivový olej, nejlépe za studena lisovaný (extra vergine).
  • Parmazán k dochucení těstovin raději kupujte v celku a nastrouhejte si ho sami. Nastrouhaný sýr můžete i zamrazit a před podáváním jen odsypat potřebné množství.   

Komentáře

Obrazek uzivatele
moc inspirativni
Obrazek uzivatele
lehké a dobré jsou všechny
Obrazek uzivatele
Clanek velice inspirativni, diky! Nicmene jako casopis o jidle byste meli vedet, ze olivovy olej NENI vhodny na smazeni a nedoporucovat ho svym ctenarum.
Obrazek uzivatele
Máte pravdu. Opravujeme. Díky!
Obrazek uzivatele
Bohužel, pravdu nemáte, pokud používáte extra panenský FILTROVANÝ olivový olej, je jistě vhodný jak pro studenou, tak pro teplou kuchyni, i na smažení. Tím jsem si jistá na 120%.
Obrazek uzivatele
Bohužel, pravdu nemáte, pokud používáte extra panenský FILTROVANÝ olivový olej, je jistě vhodný jak pro studenou, tak pro teplou kuchyni, i na smažení. Tím jsem si jistá na 120%.

Přidat komentář