Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Objevte 5 nejlepších restaurací ve střední Evropě s michelinskou hvězdou

Objevte 5 nejlepších restaurací ve střední Evropě s michelinskou hvězdou
sdílet:

Toužíte po novém a jedinečném gastronomickém zážitku, ale nechcete se kvůli němu vydat přes půlku světa? Vybrali jsme pro vás pět restaurací oceněných v roce 2016 michelinskou hvězdou,. A nemusíte za nimi jezdit tisíce kilometrů.

Field v Praze *

Koncept třetí michelinské restaurace na Praze 1 by se dal nazvat „surové a silné chutě bez příkras“. Šéfkuchař Radek Kašpárek je fanouškem přímočaré a nepřikrášlované prezentace surovin, což se odráží v jeho menu.

  • Ve Fieldu se tak můžete setkat se surovinami jako husí játra, křen, šťavel, tuřín nebo mořský ježek, pečlivě poskládanými v degustační menu.
  • U každého pokrmu pak nesmí chybět ani doporučené víno či nealkoholický nápoj.

Lafleur ve Frankfurtu nad Mohanem **

Německá restaurace nabízí obědy a večeře. Nový šéfkuchař Andreas Krolik dovedl svým uměním tento oblíbený frankfurtský podnik dokonce ke dvěma michelinským hvězdám. Celé menu je poskládáno tak, aby ladilo s interiérem restaurace a sám Krolik popisuje svoje menu jako moderní klasiku, spojující prvky středomořské kuchyně s regionálními produkty.

  • Na své si v Lafleur přijdou také milovníci ryb – Krolik je totiž mezi německými šéfkuchaři absolutním odborníkem na rybí speciality, kterým je v jeho menu věnována značná část.
  • Restaurace je vhodná i pro vegany, má dokonce celé čistě veganské menu. 

Senses ve Varšavě *

Jak už název napovídá, hlavním posláním polské michelinské restaurace v centru Varšavy je uspokojit všechny smysly hostů. Senses kombinuje vůně, chutě, zvuky a textury, takže je zjevné, že návštěva tohoto podniku bude pro každého jedinečným zážitkem. Jak sám šéfkuchař Andrea Camastra říká, jde hlavně o přinášení maximální spokojenosti a výjimečného kulinářského zážitku.

  • Kuchyně v Senses čerpá z přírody, nechybějí sezonní produkty, z nichž některé jsou přímo z majitelovy ekologické farmy. Pokud hledáte vysokou gastronomii tvořenou z těch nejkvalitnějších produktů, je pro vás Senses to pravé. 

Mraz & Sohn ve Vídni **

Až devítichodové menu, které nabízí vídeňská rodinná restaurace Mraz und Sohn, v sobě kombinuje prvky klasiky i molekulární kuchyně. Pokud si vyberete menší menu, nezoufejte – číšnici totiž v průběhu večera servírují malá překvapení, která vám zpříjemní čekání na další chody.

  • Nechybí široká nabídka vín, která jsou skladována ve dvouúrovňovém vinném sklepě. 

Richard v Berlíně *

Restaurace ležící téměř v srdci Berlína láká návštěvníky nejen svým prvotřídním kulinářským uměním, za které jí náleží michelinská hvězda, ale také celkovou atmosférou podniku. Restaurace umělce Hanse Richarda zaujme jak gastronomické nadšence, tak i milovníky umění a bytové architektury svými obrazy a původním vyřezávaným dřevěným stropem.

  • Šéfkuchař Till Bühlmann sestavil osmichodové moderní menu dvojího typu – klasické a vegetariánské. Obě navíc každý měsíc pozměňuje, a tak mohou hosté prožívat jedinečný gastronomický zážitek znovu a znovu. 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Radek Horák

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...