Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní oběd v sicilském duchu

Léto, slunce, moře, skvělé jídlo a lahodné víno... Prázdniny, jak mají být!
26. 7. 2018

Sicílie je naše srdcová záležitost! Horký vzduch a modré moře. Historie, která dýchá na každém kroku. Voňavé bylinky, výstavní ovoce, na slunci uzrálá zelenina, všudypřítomná pohodová atmosféra a milí lidé. Potřebujete ještě jiný důvod, abyste se zamilovali? Jestli ano, pak si uvařte naše menu! Začněte variací předkrmů, pokračujte přes letní caponatu, oblíbené těstovinami a báječné kuře, které s oblibou připravujeme celé léto, až k neodolatelnému dezertu. A nezapomeňte každý chod doplnit kvalitním vínem ze slunného jihu, které pro vás vybral sommelier z Vín Apetit. Atmosféra prázdnin u moře zaručena! Protože vám chceme léto ještě více zpříjemnit, máme pro vás dárek. Užijte si ho plnými doušky.

Stačí kliknout na název či fotku jídla a můžete vařit! Po kliknutí na název či fotku vína si o něm můžete přečíst více nebo si ho rovnou objednat s dovážkou až do domu.
 

Polpettine di pane

Cucina povera (tedy typické jídlo chudých) ze starého chleba jako předkrm? Ano! Po dozlatova usmažených placičkách se jenom zapráší.

Sicilské marinované olivy

Marinované olivy najdete na Sicílii na pultě každého koloniálu či stánku na trhu – jednu dvě můžete uzobnout, než se rozhodnete koupit. 

Bocconcini s petrželkou a chilli

Bocconcini znamená italsky ‚soustíčka‘ – jak výstižný název pro malé kuličky mozzarelly! Šup s nimi do pusy! 

K variaci předkrmů můžete nabídnout trojici italských vín suché červené Uggiano Prestige Chianti DOCG (skvěle doplní Polpettine di pane), ovocné bílé San Luigi Pinot Grigio Terre Siciliane (bude ladit k sicilským olivám) nebo suché Feudi di San Gregorio Fiano di Avellino vonící po květinách a medu (to pravé k malým kuličkám mozzarelly).

 

 

 

Letní caponata

Letní varianta tradiční sicilské speciality s chlebem a s čerstvými rajčaty, je naší letní stálicí. Do sklenek rozlijte španělské červené víno plné chuti Erudito Rioja Reserva DOC.

 

 

 

 

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Citrony jsou na Sicílii oblíbená přísada do sladkých i slaných jídel. Rostou tam totiž na každém kroku. Zdánlivě všední recept dokáží povznést na novou úroveň! K těstovinám se bude skvěle hodit populární italské víno San Luigi Collezione di Famiglia Primitivo Puglia IGT.

 

 

Kuře s fenyklem a pancettou

Kuřecí maso získá pečením v rajčatové omáčce s kořením a bylinkami výbornou a výraznou chuť. Tento chod skvěle doladí svěží francouzské víno La Pauline Platine Chardonnay

 

 

 

Cannoli s limoncellem

Klasické cannoli se ochucují pomerančovou kůrou, naše citronová verze zjemněná mascarpone však taky stojí za vyzkoušení! Chuť dezertu krásně podtrhne šumivé víno Antonio & Raimondo Fratelli Moscato IGT.

 

 

 

 

Přidat komentář