OBCHOD

Polpettine di pane

Cucina povera (tedy typické jídlo chudých) ze starého chleba. Slaninu můžete nahradit nasekanými sardelovými řezy nebo i vynechat.

Vydání: 2015/8
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Smažení 0:10
Chuťovka

Ingredience

    • 525g ciabatty nebo jiného italského chleba, nakrájeného na kostky
    • 250ml mléka
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 malá cibule, rozkrojená napůl a na plátky
    • 80g pancetty, nakrájené na nudličky
    • 3 vejce
    • 150g pecorina, strouhaného
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky
    • 2 lžíce parmazánu, strouhaného
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 90g domácí strouhanky
    • slunečnicový olej na smažení

Příprava jídla

1 Chleba zlehka navlhčete mlékem. Na oleji opečte cibuli se slaninou. Přidejte k chlebu spolu se 2 vejci, pecorinem, petrželkou a parmazánem, osolte a opepřete. Promíchejte, zformujte koule velikosti golfového míčku, dlaní je zploštěte na silnější placičky a obalte ve zbývajícím rozšlehaném vejci a strouhance. 

2 V rendlíku rozehřejte vysokou vrstvu oleje a smažte polpettine 4 minuty po každé straně dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách a podávejte jako předkrm. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sicilské marinované olivy

Bocconcini s petrželkou a chilli

Letní caponata

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Sfincione

Kuře s fenyklem a pancettou

Cannoli s limoncellem

reklama

Přidat komentář