Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Boží milosti

Kdo říká, že boží milosti musí být křehké a ve tvaru čtverečku? Nás baví ty nadýchané a v podobě rozverných kroucenek. 

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odpočinutí
PT10M
Smažení 0:10

Ingredience

    • 300 g polohrubé mouky
    • 1/2 lžičky kypřicího prášku
    • špetka soli
    • 1 lžíce másla, změklého
    • 2 žloutky + 1 celé vejce
    • 2 lžičky nastrouhané kůry z biocitronu
    • 2 lžíce smetany na vaření
    • 2 lžíce rumu tuzemáku
    • olej na smažení
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem a špetkou soli. Přidejte máslo, žloutky i celé vejce, citronovou kůru, smetanu a rum a promíchejte. Vyklopte na pracovní plochu a těsto dobře prohněťte. Pak z něj zformujte kouli a zabalte ji do potravinářské fólie. Nechte v chladničce odpočinout 1–2 hodiny.

Z odpočinutého těsta vyválejte plát silný zhruba 3mm. Z něj vlnitým rádýlkem vykrajujte různé tvary. Některé kousky uprostřed ještě ozdobně prořízněte.

3 Smažte po částech ve vyšší vrstvě roz- páleného oleje dozlatova. Po vyjmutí nechte okapat na papírových utěrkách. Ještě teplé pocukrujte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koblihy a spol.

Churros s chilli čokoládou

Americké donuty

Beignets

Jablečné fritters

Masopustní koblihy

Masopustní pečení aneb od pagáčů po koblihy

REKLAMA

Přidat komentář