Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Americké donuty

Oblíbená svačinka policistů v amerických seriálech či Homera Simpsona, které však neodolají ani obyčejní smrtelníci... Omotají si vás kolem prstu!

 

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
65 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kynutí
PT4M
Smažení 0:04

Ingredience

    • 500g hladké mouky + na poprášení
    • 50g krupicového cukru
    • 3 lžičky sušeného droždí
    • špetka soli
    • 250ml mléka, vlažného
    • 3 žloutky
    • 100g másla, rozpuštěného
    • rostlinný olej na smažení
    • skořicový cukr na obalení

Příprava jídla

1 V míse smíchejte mouku, cukr, droždí a špetku soli. Přidejte mléko a žloutky a promíchejte. Nakonec přidejte máslo a vypracujte lepivé těsto. Vyklopte ho na pomoučněnou pracovní plochu a hněťte, až bude hladké a pružné. Dejte do vymaštěné mísy, zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl, až těsto zdvojnásobí objem.

2 Do vykynutého těsta bouchněte pěstí. Pak ho hněťte 2 minuty na pomoučněné pracovní ploše a rozválejte na tloušťku 1cm a nechte 2 minuty odpočívat.

3 Kulatým vykrajovátkem o průměru 8cm vykrájejte kolečka a pak vykrojte středy vykrajovátkem o průměru 3,5cm. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a nechte 15 minut kynout.

4 Rozpalte vysokou vrstvu oleje (optimálně na 180°C) a donuty postupně smažte asi 1–2 minuty po každé straně, až se nafouknou a zezlátnou.

5 Nechte je okapat na papírových utěrkách a pak obalujte ve skořicovém cukru (můžete ale polít i cukrovou polevou nebo jen pocukrovat moučkovým cukrem). 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Koblihy a spol.

Boží milosti

Churros s chilli čokoládou

Beignets

Jablečné fritters

Masopustní koblihy

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Donuty jsem zkusila a s testem se krasne pracuje, snadne a jednoduche a vypadaji krasne!

Přidat komentář