Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Beignets

Beignetky jsou smažené kousky těsta, které se největší popularitě těší v Louisianě. Podávají se vždy horké a hojně obalené v moučkovém cukru. Jen si představte, jak sedíte v kavárně v New Orleans, pozorujete ruch ulice a mlsáte tyhle malé horké čtverečky. Po každém kousnutí přivřete oči, olíznete si prsty a oprášíte cukr z brady... Slast! 

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ kynutí
PT4M
Smažení 0:04

Ingredience

    • 120 g krupicového cukru
    • 1 sáček sušeného droždí
    • 2 vejce, prošlehaná
    • 1 lžička soli
    • 250 ml kondenzovaného mléka, neslazeného
    • 800 g hladké mouky 00
    • 50 g sádla, povoleného
    • olej na smažení (cca 0,5 litru)
    • moučkový cukr na obalení
    • med na pokapání

Příprava jídla

1 V míse promíchejte 375ml vlažné vody, cukr a droždí a nechte 10 minut stát. V míse, ve které budete hníst těsto, prošlehejte vejce, sůl a kondenzované mléko. Přilijte směs s droždím, přisypte polovinu mouky a začněte hníst. Potom přidejte sádlo a přisypte zbylou mouku a vypracujte hladké těsto. Nejlepší na hnětení je robot s hákem. Těsto potřebuje opravdu dobře propracovat, odolejte, dejte těstu čas a nepřisypávejte mouku. Těsto se postupem času stane pevnějším a hladším, vždy ale bude trochu lepivé. Nezkoušejte ho propracovat na vále, budete se jen trápit. Když nemáte k dispozici robot, zůstaňte u mísy a vařečky! Hnětení vám zabere přibližně 15 minut. 

2 Těsto zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě zhruba 2 hodiny kynout.

3 Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu, shora poprašte moukou, rozválejte na tloušťku zhruba 6mm a poté nakrájejte na čtverečky o hraně asi 2,5cm.

4 Rozehřejte vysokou vrstvu oleje (na180°C) a smažte beignetky dozlatova – z každé strany 1–2 minuty. Po vyjmutí nechte chvilku okapat na papírových utěrkách a pak obalte v moučkovém cukru. Podávejte horké!

NĚCO NAVÍC
Před podáváním můžete beignetky ještě pokapat medem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Boží milosti

Americké donuty

Churros s chilli čokoládou

Jablečné fritters

Masopustní koblihy

Koblihy a spol.

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikající a jsou výborné i z mrazáku (sirove těsto do mrazáku).

Přidat komentář