Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečné fritters

Tento nekynutý recept dostal celou naši redakci! Je supersnadný a neotřelý. Jen dejte pozor, aby byl olej opravdu rozpálený, jinak jím těsto nasákne.

Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT6M
Smažení 0:06

Ingredience

    • 220g hladké mouky
    • 75g krupicového cukru
    • 1 zarovnaná lžíce kypřicího prášku
    • 1/2 lžičky soli
    • 1 zarovnaná lžička skořice
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 190ml jablečného cideru
    • 2 velká vejce, prošlehaná
    • 2 lžíce rozpuštěného másla
    • rostlinný olej na smažení
    • 2 jablka Granny Smith, oloupaná a nakrájená na kostičky

    NA POLEVU

    • 220g moučkového cukru
    • 60ml jablečného cideru
    • 1/2 lžičky mleté skořice
    • špetka strouhaného muškátového oříšku

Příprava jídla

1 V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, špetku soli, skořici a muškátový oříšek. Zvlášť prošlehejte cider, vejce a rozpuštěné máslo. Do moučné směsi vmíchejte kostičky jablek a pak tekutou směs. Tu zamíchejte jen krátce, jen až se vstřebá.

2 V pánvi na středním plameni rozehřejte olej (na 180°C). Sběračkou o objemu cca 80ml dávejte těsto do oleje a spodní stranou sběračky ho trochu roztlačte do stran. Smažte dočervena 2–3 minuty po každé straně. Nechte 5 minut chladnout na papírové utěrce.

3 Zatímco chladnou, utřete přísady na polevu. Na každý fritter dejte vrchovatou lžíci polevy a nechte 10 minut zasychat. Nejlíp chutnají čerstvé! 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Boží milosti

Churros s chilli čokoládou

Americké donuty

Beignets

Masopustní koblihy

Koblihy a spol.

30 podzimních jablečných sladkostí

Přidat komentář