Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát po turecku s vejci

Nevíte, co s vykoledovanými vejci? Máme pro vás skvělý způsob, jak si na nich pochutnat. Salát můžete jíst jen tak k večeři, ale i jako přílohu k pečenému kuřeti nebo jehněčímu masu.

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Salát

Ingredience

    • 750 g salátových brambor
    • 1 červená cibule, nakrájená nadrobno
    • 3 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
    • 1 zelená paprika, nakrájená kostičky
    • 2 lžíce nasekané petrželky
    • 1 lžíce nasekané máty
    • 2 lžíce nasekaného čerstvého kopru
    • 1/2 lžičky soli
    • po hrstičce černých a zelených oliv
    • 1/2 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžička jemných chilli vloček
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička sumahu, mleté papriky nebo římského kmínu + na poprášení vajec
    • 4 vejce vařená natvrdo, oloupaná

Příprava jídla

1 Brambory ve slupce uvařte ve vroucí osolené vodě nebo v páře doměkka. Oloupejte je a nakrájejte na větší kusy. Nedbale je promíchejte se všemi ostatními přísadami kromě vajec (hrst lupení a bylinek si můžete odložit na ozdobení).

2 Dvě vejce nakrájejte na silnější kolečka, vyberte hezká se žloutkem na ozdobení a zbylá spolu s ostatními dvěma vejci nasekejte na asi centimetrové kousky. Nasekaná vejce vmíchejte do salátu. Kolečky ozdobte vršek a poprašte ještě trochou koření. Navrch můžete přidat odložené lupení a bylinky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Strouhanky

Zaklechtaná slepice

Kükü (perská omeleta)

Kuře s nádivkou podle Sandtnerové

Česnekové kuřátko na pánvi

Přidat komentář