Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Casserole s klobásou a rajčaty

Tuhle letní rajčatovou lahodu doporučujeme připravit předem, krásně se rozleží!

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Vaření 0:45
Zelenina

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje + na pokapání 
    • 6 čerstvých vepřových klobásek (např. chipolata)
    • 2 cibule, nakrájené na kolečka 
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 4 snítky tymiánu
    • 500 g zralých rajčat, nahrubo
    • 200 ml drůbežího vývaru
    • 2x 400 g konzerva bílých máslových fazolí, slitá a propláchnutá
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst nasekané petrželky či bazalky + lístky na posypání 
    • citronová šťáva podle chuti 
    • čerstvá bageta k podávání

Příprava jídla

1 Na pánvi rozpalte olej a opečte klobásky ze všech stran, pak je vyjměte a odložte. Do hrnce vhoďte cibuli a na vyšším plameni opékejte asi 8 minut a stále míchejte, aby cibule zhnědla, ale nepřipálila se. Přidejte česnek a tymián, opékejte další 2–3 minuty.

2 Do hrnce přidejte rajčata a vývar, klobásky a fazole. Osolte a opepřete. Nechte na mírném ohni probublávat asi 35 minut, omáčka by měla lehce zhoustnout. Pak odstavte, přidejte nasekané bylinky a dochuťte trochou citronové šťávy. Podávejte s bagetou, zakápnuté olivovým olejem a posypané dalšími bylinkami.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Succotash s grilovanou polentou

Grilované masové válečky s bylinkami

Lečo pirohy

Polévka à la čorba

Jablečno-dýňové pyré

Domácí bylinkový sirup

Koláč s broskvemi a mirabelkami

Vanilková zmrzlina na ruční pohon

Přidat komentář