Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokoládové knoflíky s lískovými oříšky

Čokoládové knoflíky s lískovými oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čokoládové knoflíky s lískovými oříšky

3.8/5 Počet hodnocení: 96
Více než hodinu Velmi snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3797 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 305 g
Tuky 245 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadné cukroví během focení naprosto učarovalo celé redakci. Zmizelo jako mávnutím kouzelného proutku! Jeden kousek totiž rozhodně nestačí... A víte co? Možná raději rovnou udělejte dvojitou dávku! 

Náš tip: Připravte si recept podle našeho video návodu

 
Skryt pre seznam

Suroviny

máslo 120 g
změklé
semínka vyškrábnutá
sůl 1 špetka
lískové oříšky 60 g
loupané, najemno nasekané (viz Něco navíc)
Na náplň
tmavá čokoláda 90 g
Baileys nebo jiný oblíbený alkohol (Kahlua, amaretto, frangelico…)

Postup

1

Máslo a cukr vyšlehejte do nadýchané pěny. Zašlehejte žloutek, mléko a semínka vanilky. V jiné misce promíchejte mouku, kakao a sůl a směs prosejte přes jemné síto. Přidejte moučnou směs k máslové a míchejte a hněťte, dokud se nespojí. Těsto zabalte do potravinářské fólie a uložte na hodinu do lednice.

2

Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem. Z vychlazeného těsta odebírejte kousky a tvarujte z něj kuličky o průměru cca 2 cm. Každou kuličku vyválejte v sekaných oříšcích a položte na plech. Mezi kuličkami nechte alespoň 5 cm rozestup. Do každé kuličky vtlačte palec (nebo konec vařečky), čímž se zploští a vytvoří se v ní důlek. Pečte 10–12 minut, až budou sušenky pevné na dotek. Nechte vychladnout.

3

Čokoládu, smetanu a máslo opatrně zahřívejte ve vodní lázni a míchejte, dokud se dokonale nespojí. Stáhněte a vmíchejte Baileys. Pomocí lžičky naplňte důlek v každé sušence krémem. Nechte ztuhnout. Skladujte v chladu.

NĚCO NAVÍC
Máte-li jen neloupané lískové ořechy, krátce je opražte na pánvi, a když začnou vonět a uslyšíte šustění a praskání, nasypte je do utěrky a promněte, abyste z nich odstranili slupku. Pak je nechte vychladnout a nasekejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč