Když dáte na talíř dvě velmi levné suroviny, v tomto případě brambory a mrkev, zbude vám ještě rozpočet na to, abyste k nim mohli přikoupit kus chutné bílkoviny, ať už to bude maso, uzenina, sýr, nebo třeba vejce. My jsme šťouchané brambory s dušenou mrkví a hráškem doplnili šunkou. Tohle jídlo však můžete vařit v mnoha obměnách.
Suroviny
Postup
Brambory oloupejte, nakrájejte a uvařte je v osolené vodě doměkka. Slijte a nahrubo rozšťouchejte.
V pánvi rozpusťte máslo, přisypte mrkev, osolte, přidejte cukr a promíchejte. Vmíchejte mouku, orestujte, podlijte vývarem, vařte 15–20 minut, přisypte hrášek a nechte jej už jen prohřát.
V jiné pánvi opečte nasucho nebo na troše másla či oleje plátky šunky dozlatova. Následně opečte dosklovita cibuli. Na talíře rozdělte mrkev s hráškem, šťouchané brambory, ozdobte je cibulkou a nakonec přidejte šunku.