Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Fajitas z trouby

Jednoduchý a rychlý recept přímo vybízí k úpravám typu "co dům dal", takže ho můžete donekonečna obměňovat.

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Maso

Ingredience

    • 2 cibule
    • 1 zelená paprika
    • 1 žlutá paprika
    • 1 červená paprika
    • 500g kuřecích prsou, nakrájených na nudličky
    • 2,5 lžíce koření fajitas (viz Něco navíc)
    • 3 lžíce rostlinného oleje
    • 8 tortill
    • 200g zakysané smetany
    • malý svazek koriandru, lístky nasekané nahrobo
    • 1 limeta, nakrájená na klínky 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Cibuli a papriky nakrájejte na proužky a vsypte na plech. Přidejte maso, koření a olej a vše důkladně promíchejte. Pečte cca 30 minut.

2 Mezitím nahřejte tortilly – navlhčete je a dejte do trouby či mikrovlnky. Maso se zeleninou navršte do připravených tortill, do každé přidejte po lžíci zakysané smetany, ozdobte koriandrem, zakápněte limetkou a přeložte nebo zaviňte.

NĚCO NAVÍC

Kořenicí směs na fajitas koupíte např. na www. koreni.cz či si namíchejte vlastní z 1 lžičky mletého chilli, 1/2 lžíce mleté papriky, 1/2 lžičky mleté cibule, 1/4 lžičky mletého česneku, 1/4 lžičky mletého římského kmínu, špetky kajenského pepře, 1 lžičky cukru a 1/2 lžičky soli. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené těstoviny s tuňákem

Kuře s hráškem na medu a smetaně

Pečené batáty s cizrnou

Vepřová saltimbocca

Přidat komentář