Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Francouzský toust plněný šunkou a sýrem

„Toust ve vajíčku je moje nejmilejší snídaně v pošmourných dnech. Hned mi zvedne náladu! Rozhodně zkuste i verzi s mozzarellou a rukolou uvnitř – ta je také moje oblíbená,“ prozradila redaktorka Stáňa Moravcová.

Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT12M
Opékání 0:12
Sendvič Francouzská

Ingredience

    • 1 hranatý bílý chléb (k dostání například v Bakeshopu nebo v pekařství Mansson)
    • 4 lžičky hrubozrnné hořčice (nemusí být)
    • 120 g sýra provolone nebo ementálu, nakrájeného na tenké plátky 
    • 4 plátky šunky 
    • 2 vejce 
    • 50 ml mléka 
    • sůl a čerstvě mletý pepř 
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 60 g másla, nakrájeného na kostičky 
    • rukola k podávání

Příprava jídla

1 Z chleba ukrojte 4 plátky silné 3 cm. V každém vyřízněte z jedné strany kapsu tak, aby tři zbývající strany zůstaly neporušené. Chcete-li, vymažte vnitřky kapes hrubozrnnou hořčicí. Naplňte je sýrem a šunkou.

2 V hlubokém talíři nebo mělké široké misce prošlehejte vejce s mlékem. Osolte a opepřete. 

3 Na středním plameni rozehřejte v nepřilnavé pánvi lžíci oleje a polovinu másla a rozetřete je po celé ploše. Naplněné chleby po jednom namáčejte do vaječné směsi a nechte okapat. Postupně je opékejte z každé strany 3 minuty dozlatova, podle potřeby přidejte zbývající olej a máslo. Tousty přeřízněte šikmo na půl a podávejte s rukolou. 

NĚCO NAVÍC
Pokud neseženete chléb v celku, dejte sýr a šunku mezi dva plátky toustového chleba, podle chuti z vnitřní strany potřené hořčicí. Pak je třeba získat grif na obracení, ale ta lahůdka za to stojí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tatarák po italsku

Švestkovo-hruškový krambl

Steak s portobellem a bramborovou kaší

Dýňová polévka s vanilkou

Jídlo pro radost

Přidat komentář