Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 575 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 130 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahodová dřeň je retro pochoutka, která stále zůstává ‚in‘. Navíc představuje osvěžující letní dezert, který je bez laktózy a pokud máte opravdu kvalitní a sladké jahody, vystačíte si s minimem přidaného cukru. Jahodová dřeň je skvělý způsob, jak si vychutnat jahody v horkých letních dnech – ať už ji nalijete do formiček na nanuky, nebo do větší misky, ze které pak budete společně kousky dřeně ujídat. Recept na jahodovou dřeň můžete vylepšit i trochou smetany. Chutí se pak přiblíží nanuku Mrož.

Suroviny

jahody 500 g
cukr 100 g
lze použít moučkový, ale pro zdravější verzi i třtinový
vanilka
lze použít esenci, nebo nahradit část cukru cukrem vanilkovým

Postup

1

Jahody důkladně omyjte a zbavte stopek.

2

V misce ovoce rozmačkeje vidličkou na kaši. Některé kousky jahod klidně mohou zůstat nerozmačkané. Přidejte cukr podle chuti a vanilku. Pozor – při mražení se část sladkosti ztratí. Proto by výsledná směs měla být mírně přeslazená.

3

Připravenými jahodami naplňte mrazuvzdorné nádobky – můžeme použít formičky na nanuky, nebo kelímky od jogurtu.

4

Jahodovou dřeň dejte do mrazáku alespoň na 2 hodiny.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com, Mary Welander

Autor: Marcela

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč