
Jahodovo-ricottový dort
Růžový dort pro malé i velké princezny.
Ingredience
- 175 g studeného másla
- 200 g hladké mouky
- 85 g krupicového cukru
- špetka soli
- 500 g čerstvých jahod
- 7 plátků želatiny
- 100 ml mléka
- 250 g ricotty
- 140 g krupicového cukru
- 300 ml smetany ke šlehání (33%)
- 150 g čerstvých jahod a malin
- lístky máty
- moučkový cukr na poprášení
NA NÁPLŇ
NA OZDOBU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 160 °C. Nasekané máslo promněte s moukou, cukrem a špetkou soli a zpracujte na soudržné těsto. Poté ho pomocí lžíce vtlačte do formy o průměru 20 cm. Propíchejte dno vidličkou a pečte 25–30 minut, dokud nebude těsto upečené dorůžova. Nechte vychladnout.
2 Na náplň rozmixujte 500 g jahod a pak je protřete přes jemné sítko tak, abyste je zbavili semínek. Namočte želatinu do studené vody. Mléko vlijte do hrnce, zahřejte a odstavte. Ze želatiny vymačkejte vodu, přidejte ji k mléku a promíchejte, aby se rozpustila. Nechte trochu zchladnout.
3 V míse promíchejte jahodové pyré, mléko se želatinou, ricottu a cukr. Smetanu ušlehejte a zlehka přimíchejte do náplně. Směs vlijte na připravený základ a dejte chladit (ideálně přes noc).
4 Dort vyjměte z formy, ozdobte nakrájeným ovocem a mátou a pocukrujte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lucie Kurdiovská
9. Září 2016 14:02