Růžový dort pro malé i velké princezny.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160 °C. Nasekané máslo promněte s moukou, cukrem a špetkou soli a zpracujte na soudržné těsto. Poté ho pomocí lžíce vtlačte do formy o průměru 20 cm. Propíchejte dno vidličkou a pečte 25–30 minut, dokud nebude těsto upečené dorůžova. Nechte vychladnout.
Na náplň rozmixujte 500 g jahod a pak je protřete přes jemné sítko tak, abyste je zbavili semínek. Namočte želatinu do studené vody. Mléko vlijte do hrnce, zahřejte a odstavte. Ze želatiny vymačkejte vodu, přidejte ji k mléku a promíchejte, aby se rozpustila. Nechte trochu zchladnout.
V míse promíchejte jahodové pyré, mléko se želatinou, ricottu a cukr. Smetanu ušlehejte a zlehka přimíchejte do náplně. Směs vlijte na připravený základ a dejte chladit (ideálně přes noc).
Dort vyjměte z formy, ozdobte nakrájeným ovocem a mátou a pocukrujte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 nejbáječnějších jahodových dortů(10 receptů)
- Dezerty jako pro panenku Barbie. Dvacet růžových zákusků z borůvek, malin a višní(21 receptů)
- 30x božské jahody, které si zamilujete(30 receptů)
- Jahodové blaho aneb nejlepší recepty s jahodami(42 receptů)
Komentáře
Dort se zatím chladí v ledničce, akorát mě vyšlo těsto vysoké 2 cm, do formy o průměru 20 cm, to mi přijde hodně, i krém vyšel dost vysoký,tak nevím,zda je to tak správně, recept mi připadá spíše na formu o průměru 24 cm..