Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krambl s jahodami a nektarinkami

Snadný na přípravu, božský na chuť... A skoro bez těsta!

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8 mističek
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 750g nektarinek, omytých
    • 500g jahod, omytých
    • 3–4 lžíce krupicového cukru
    • 60ml smetany ke šlehání
    • 1 lžíce škrobu
    • vyškrábnutá dřeň z 1 vanilkového lusku
    • 2 lžíce brandy

    NA DROBENKU

    • 100g hrubé mouky
    • 100g másla
    • 50g krupicového cukru
    • 100g marcipánu
    • 1 lžička kypřicího prášku

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Nektarinky vypeckujte a nakrájejte na kostky, jahody překrojte napůl, větší na čtvrtky. Ovoce dejte do mísy a promíchejte s cukrem, smetanou, škrobem, vanilkou a brandy. Směs rovnoměrně rozdělte do žáruvzdorných misek.

2 Na drobenku smíchejte a promněte všechny ingredience a směsí posypte ovoce v miskách. Dejte péct do trouby na zhruba 30 minut. 

CO DO ZÁKLADU A JAK DROBENKU VYLEPŠIT?

  • Klasická drobenka je z mouky, másla a curku: hladká mouka udělá drobenku kompaktnější, hrubá zase křupavější. Cukr můžete použít krupicový i krystalový (bude v drobence pěkně křupat), ale i třtinový a na provonění vanilkový...
  • Do drobenky můžete přidávat nejrůznější ingredience od oříšků přes mák, vločky až po marcipán či rozdrobené piškoty a kakao. 
  • Ingredience na drobenku jednoduše promněte mezi prsty, anebo je hoďte do robotu s noži nebo do sekáčku a promixujte. 
  • Pokud vám drobenka zbude, jednoduše ji vsypte do sáčku a zamrazte. Na sáček nezapomeňte napsat, že jde o drobenku, z jakých ingrediencí je a datum zamrazení.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybízový koláč s mandlovou drobenkou

Supersnadný hrnkový meruňkový koláč

Koláč s višněmi a kakaovou drobenkou

Kynutý koláč tety Dany

Někdo to rád horké!

30x božské jahody, které si zamilujete

16x jednoduché ovocné koláče a buchty

Broskve a nektarinky

Přidat komentář