Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře s hráškem na medu a smetaně

Večeře nenáročná na přípravu i na suroviny. Zachutná celé rodině!

Vydání: 2016/1
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Pečení 0:50
Kuře

Ingredience

    • 4 kuřecí stehna, rozpůlená v kloubu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1kg malých brambor s pěknou slupkou (větší přepulte nebo rozčtvrťte)
    • sůl
    • 200g anglické slaniny, nakrájené na kostičky
    • 100ml bílého vína nebo kuřecího vývaru
    • 200ml smetany na vaření 12%
    • 1–2 lžíce hrubozrnné nebo kremžské hořčice
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 lžíce medu
    • 150g mraženého hrášku 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna osolte a opepřete. Brambory vsypte do pekáčku s vyšším okrajem a osolte je, mezi ně vložte kuřecí maso. Přisypte slaninu. Vše podlijte prošlehanou směsí vína či vývaru, smetany a hořčice, osolte a opepřete. Pečte zakryté zhruba 35 minut. Potom stehna přelijte olejem prošlehaným s medem a odkrytá dopečte dozlatova.

2 Hrášek zalijte horkou vodou, sceďte, vsypte do pekáče, promíchejte a hned podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené těstoviny s tuňákem

Pečené batáty s cizrnou

Vepřová saltimbocca

Fajitas z trouby

28x pečené kuře

reklama

Přidat komentář