Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cukroví, kterému prospěje odležení: Provoňte nyní kuchyni rohlíčky, pracnami nebo lineckým

Vánoční cukroví
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Pusťte se o do máslového a ořechového cukroví, které se podává suché nebo promazané džemem. Případné slepování můžete odložit až na čas těsně před Vánoci, do té doby mohou upečené kousky odpočívat a nabírat na kvalitě. Na které cukroví nadešel ten správný čas?

 

Přichází čas cukroví, které potřebuje rozležet. Pečte linecké cukroví, vanilkové rohlíčky, pracny i pařížské ořechy, které báječně provoní celý byt.

Pokud vám při přípravě těsta zbudou bílky, zamrazte je nebo jen uchovejte v dobře uzavřené nádobě v lednici – využijete je následující víkend na pusinky, kokosky a další sněhové cukroví.

Linecké cukroví

Pro většinu českých domácností by Vánoce nebyly Vánocemi bez pečení lineckého cukroví.  Sušenky plňte výraznou kyselejší marmeládou bez peciček a kousků ovoce.

  • Tradičně do lineckého patří rybízová, chybu ale neuděláte ani s malinovou, meruňkovou, višňovou nebo šípkovou zavařeninou.
  • Na rozdíl od krémového cukroví, které si na náplň ještě počká, můžete linecké promazávat hned po zchladnutí.
  • Z lineckého těsta můžete napéct také košíčky a ty později zdobit například ovocem s želatinou nebo máslovou či griliášovou náplní či různými krémy.

Vanilkové rohlíčky

Vyzkoušejte vanilkové rohlíčky s mandlemi nebo lískovými oříšky. Chcete je mít ještě lepší?

  • Mandle nebo lískové ořechy předem nasucho opražte a oloupejte.
  • Při obalování dejte přednost pravé vanilce nebo vanilkovému cukru před vanilinovým. Domácí vanilkový cukr připravíte opravdu snadno. Stačí vložit vanilkový lusk do dózy s cukrem a počkat několik dní, až se cukr krásně ovoní.

Pracny

Spolu s předchozími dvěma druhy cukroví patří k vánoční klasice. Pracny podle našich receptů jsou tak křehké, že se vám budou rozplývat na jazyku.

Kakaové ořechy

Hříšně dobré cukroví spojujte krémem nejdříve týden před Štědrým dnem. V našem receptu a kakaové ořechy najdete vanilkový krém, skvělé jsou také ořechy s pařížským, čokoládovým krémem nebo máslovým rumovým. Můžete je také pokapat čokoládovou polevou.

Zdroj informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč