Lososí filet servírujte v pekáči, ve kterém jste ho pekli, a jednotlivé porce krájejte až na stole. Jen tak rodinu nebo hosty nepřipravíte o krásný pohled na obrovský kus propečené, šťavnaté, růžové a neodolatelně vonící ryby.
Suroviny
Postup
Nejprve blanšírujte fazolky: na velmi krátkou dobu je ponořte do vroucí vody a pak je dejte do mísy s hromadou ledových kostek. Fazolky si díky této úpravě nejlépe zachovají nejen barvu, ale i chuť a křehkost.
Blanšírované fazolky, rajčátka a olivy vsypte do mísy, pokropte olivovým olejem, osolte, opepřete a zlehka promíchejte. Filety omyjte, osušte a vymačkejte na ně šťávu z poloviny citronu. Pak je po obou stranách pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Troubu rozpalte na nejvyšší teplotu, a to i s vloženým pekáčem. Doprostřed pekáče pak dejte filety a ke stranám rajčatovou směs s fazolkami; jestli chcete, ozdobte ji ančovičkami. Pečte zhruba deset, maximálně však patnáct minut.
Před podáváním jednotlivé porce pokapejte citronovou šťávou nebo poklaďte kolečky citronu a posypte nasekaným koprem. Servírujte s vařenými či americkými bramborami anebo s domácí bramborovou kaší, případně s rozpečenou bagetou.