Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Makové řezy s letními jablky a rybízem

Úplně bez mouky!

Vydání: 2014/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 5 vajec
    • 80 g moučkového cukru
    • 50 g krupicového cukru
    • špetka soli
    • 80 g másla, změklého
    • 200 g mletého máku
    • 2–3 letní jablka, oloupaná, zbavená jádřinců a nakrájená na plátky
    • červený rybíz na ozdobu 
    • meruňková nebo špendlíková marmeláda na potření

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky ušlehejte s mouč- kovým cukrem do nadýchané světlé pěny. V jiné míse ušlehejte bílky s krupicovým cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu. Žloutkovou pěnu a sníh zlehka smíchejte a jemně do směsi zapracujte hodně změklé máslo (ne horké ani úplně tekuté!) a mák. Makovou hmotu rozetřete na menší plech vyložený pečicím papírem do rovnoměrné vrstvy vysoké asi 2–3 cm.

2 Na mák rozložte s odstupem měsíčky či plátky jablek. Plech přesuňte do trouby a pečte 25–30 minut. Zhruba 5 minut před dokončením pečení posypte rybízem.

Mezitím rozehřejte marmeládu a pro- pasírujte ji přes síto, aby byla hladká. Upečený horký koláč potřete marmeládou, nejlépe pomocí silikonové mašlovačky. Koláč nechte zchladnout a ještě ne úplně studený ho krájejte na řezy. Vlahý je totiž nejlepší. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Celerový krém s hříbky

Vepřová pečínka s liškami

Pečený květák se slaninou

Bramborové drobce

Nedělní oběd v českém duchu

20 koláčů s jablky, které si zamilujete

16x jednoduché ovocné koláče a buchty

22 sladkých makových receptů

reklama

Přidat komentář