Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maracujové marshmallow

„I když to není zrovna nízkokalorická záležitost, máme za to, že osladit si občas život není hřích. Navíc se marshmallows dají dělat v tolika různých příchutích!“ smějí se Martina Štekrtová a Katka Pokorná, jejichž sladké výrobky nás okouzlily na 7. Apetit pikniku.

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na cca 750 g marshmallows
Doba přípravy: Do 30 minut
+ tuhnutí
PT10M
Vaření 0:10
Cukroví

Ingredience

    • 30 g želatiny v prášku
    • 57 g vody
    • 155 g maracujového pyré
    • 255 g invertního cukru
    • 300 g krupicového cukru

    NA OBALOVÁNÍ

    • 150 g kukuřičného škrobu
    • 150 g moučkového cukru

Příprava jídla

1 Želatinu promíchejte s 57 g vody a uložte do chladničky. Promíchejte škrob a moučkový cukr.

2 Odvažte 105 g maracujového pyré, 105 g invertního cukru, dejte do kastrůlku a přidejte krupicový cukr. Zbylý invertní cukr a pyré dejte do mísy.

3 Směs v kastrůlku zahřívejte do bodu, kdy její teplota dosáhne 110°C. Poté odstavte a vmíchejte želatinu. Směs přelijte do mísy se zbylým invertním cukrem a pyré a vše šlehejte, dokud směs nezchladne na 35°C.

4 Na pracovní plochu položte pečicí papír, na něj ráfek (můžete použít i dortový) a vysypte jej 1/3 směsi škrobu a moučkového cukru. Vlijte hotovou směs z mísy a nechte zhruba 3 hodiny zatuhnout, poté posypte 1/3 škrobové směsi. Nechte při pokojové teplotě zatuhnout do druhého dne a nakrájejte. Každý kousek ještě obalte ve škrobu s cukrem. (Část směsi vám zbude – schovejte ji v krabičce na příště.)

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená brambora s čedarovým dipem se slaninou a cibulkou

Kuřecí biryani

Čokoládové tartaletky s makronkami

Makový koláč

Přidat komentář