Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Minipavlova s bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem

Křehká sladká pusinka s nadýchanou šlehačkou a drobným ovocem učaruje každému!

Vydání: 2017/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 10 kousků
Doba přípravy: Do hodiny
PT1H30M
Pečení 1:30
Koláč

Ingredience

    • 4 bílky, o pokojové teplotě 
    • 250 g krupicového cukru
    • 2 lžičky citronové šťávy nebo bílého vinného octa
    • 1,5 lžičky kukuřičného škrobu

    NA DOKONČENÍ

    • 500ml smetany ke šlehání (33%) 
    • hrst lístků bazalky + na ozdobení čerstvé ovoce (maliny, borůvky, drobné jahody, rybíz...)

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 100°C. Bílky s cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní parou, a když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky. Sníh by měl být pevný, hladký a lesklý. Bude to trvat zhruba 8 minut. Pak stěrkou zapracujte nejdříve citronovou šťávu a potom i škrob. Ještě krátce promixujte a sněhem naplňte cukrářský sáček s nástavcem s otvorem ve tvaru uzavřené hvězdičky.

2 Na plech s nízkým okrajem dejte pečicí papír a stříkejte na něj kolečka sněhu o průměru 8cm. Začněte od středu a zvětšujte kolo po spirále, dokud nebude mít požadovanou velikost. Střed kolečka můžete trochu zploštit lžící, aby bylo více místa na náplň, nebo pokračujte v práci s cukrářským sáčkem a zvyšte okraj ještě o jedno kolo, jako jsme to udělali my. Dejte do trouby a sušte zhruba 90 minut, potom troubu vypněte, neotvírejte a nechte pusinky ještě 30 minut odpočívat uvnitř. Pak je vyndejte a nechte úplně vychladnout.

3 Bazalkové listy rozmixujte v blenderu nebo v hmoždíři na jemnou pastu. Smetanu ušlehejte dotuha a bazalkovou pastu do ní opatrně vmíchejte.

4 Hotové pusinky ozdobte bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem podle chuti a sezony.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sušenky na špejli

Nepečený malinový cheesecake do skleničky

Svatební pusinky

Třípatrový svatební dort

Vaše sladké ano

Sladká odměna za vysvědčení

Přidat komentář