Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nakládaný zázvor

Když jsme v supermarketu obhlíželi nakládaný zázvor, zarazila nás v něm spousta ‚éček‘. Přemýšleli jsme, jestli to jde bez nich. A pak jsme objevili tenhle recept. Chuť skvělá, složení prosté a hodí se k rybám i k masu.

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ Odpočinutí
PT5M
Vaření 0:05
Chuťovka Asijská

Ingredience

    • 450 g čerstvého zázvoru (čím méně bude vysušený, tím lépe)
    • 1 lžíce soli
    • 375 ml rýžového octa
    • 200 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Zázvor omyjte a oškrabejte pomocí lžičky či oloupejte. Nakrájejte nebo nakrouhejte ho na dlouhé tenké plátky (jde to i v robotu). Nasolte je a nechte hodinu stát v misce.

2 Pak je osušte papírovými utěrkami a dejte do sterilizované zavařovací sklenice. V rendlíku přiveďte k varu ocet důkladně smíchaný s cukrem a hned směsí zalijte plátky zázvoru. Zdá-li se vám zázvor příliš houževnatý, krátce jej v nálevu povařte. Nechte vychladnout. Už po půlhodině můžete ochutnat. Sklenici zavřete a skladujte v chladničce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

10 věcí, které jste (ne)věděli o suši

Nigiri suši

Přidat komentář