Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Newyorská jablečná buchta s bourbonem

Tento recept jsme převzali od ‚Jablečného sdružení‘ státu New York. Jeho členové moučník naprosto zbožňují a tvrdí, že se množství bourbonu v něm nemáme bát. Nebojíme se! V nouzi (nebo pro děti) ho však lze nahradit jablečnou šťávou či cidrem francouzského typu.

Vydání: 2015/9
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8-12 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT55M
Pečení 0:55
Z plechu

Ingredience

    • 125ml slunečnicového oleje + na vymazání formy
    • 4 střední jablka, zbavená jádřinců, oloupaná a nakrájená na kostičky
    • 250ml bourbonu
    • 2 hrnky krupicového cukru
    • 2 vejce
    • 2 hrnky hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • špetka soli
    • 2–3 lžičky perníkového koření
    • 70g mandlí, nasekaných nahrubo mléko podle potřeby
    • šlehačka k podávání

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 175°C. Lehce vymažte obdélníkovou formu o velikosti cca 23x33cm.

2 Jablka dejte do mísy a přelijte bourbonem, zakryjte a za občasného promíchání nechte macerovat.

3 Mezitím ve střední míse prošlehejte cukr, olej a vejce. Do jiné mísy prosejte mouku, kypřicí prášek, jedlou sodu, špetku soli a perníkové koření. Vmíchejte mandle, pak vaječnou směs a nakonec jablka i s bourbonem. Podle potřeby přilijte mléko, aby vzniklo hladké těsto podobné tomu na muffiny (nám jablka vsákla všechen bourbon).

4 Těsto rozetřete do připravené formy a pečte 50–55 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Podávejte teplé nebo při pokojové teplotě, doplněné šlehačkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečný koláč s mascarpone

Jablkové řezy frangipane

Jablková bábovka s ořechy

Obrácený jablečný koláč s karamelem

Koláč s jablečnými vlnkami

30 podzimních jablečných sladkostí

Komentáře

Obrazek uzivatele
Koláč je výborný ;-) Možná bych tak o třetinu ubrala cukru,ale možná to bylo použitím medového bourbonu, který je sladší.

Přidat komentář