Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Patrikova chilli omáčka

Množství surovin v téhle omáčce záleží hodně na vás – jak moc ji chcete pálivou, česnekovou, ovocnou... to všechno závisí jen a jen na vaší chuti!

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 1 litr
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Studená omáčka a dip

Ingredience

    NA ZÁKLADNÍ OMÁČKU

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 hrnek nadrobno nakrájené cibule
    • 2–3 zelené papriky, na proužky (nemusí být)
    • 2–5 stroužků česneku
    • 1 hrnek nasekaných chilli papriček
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 1 kg rajčat, nakrájených na kostičky
    • 100 ml octa (druh dle chuti)
    • 2 lžičky soli

    NA UZENOU VARIANTU

    • 2 lžíce melasy
    • 2 lžíce uzené papriky

    NA KOŘENĚNOU VARIANTU

    • 1 lžíce římského kmínu

    NA OVOCNOU VARIANTU

    • nakrájené broskve, meruňky, švestky... (množství a druh podle chuti a sezony)

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli, papriky (chcete-li je použít) a česnek a chilli papričky. Restujte, dokud cibule nezačne hnědnout. Pak přidejte cukr a nechte lehce zkaramelizovat. Potom ztlumte teplotu a přidejte rajčata, ocet a sůl. Vařte za občasného míchání asi 10–15 minut, dokud rajčata nezměknou. Vše dejte do kuchyňského robotu a rozmixujte. Horkou omáčku nalijte do vyvařených sklenic a uzavřete. Skladujte v chladnu.

2 Pokud chcete uzenou nebo jinou variantu, po rozmixování přidejte suroviny pro tu kterou variaci, znovu rozmixujte a pak ještě 10 minut prohřívejte. Teprve potom rozdělujte do sklenic.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí preclíky z kynutého těsta a pivní fondue

Vinná klobása s červeným zelím

Parlamentní brambůrky

Bylinkovo-česnekový vepřový bok

Reuben dog

Pečenáče z uzených makrel

Utopené špízky

Přidat komentář