Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Reuben dog

Chudý párek v rohlíku neboli hotdog jsme zkřížili s bohatým Reuben sendvičem, legendou newyorských bister. Na výsledku jsme si po focení fakt pochutnali, ale musíme uznat, že nutriční specialista by z nás asi radost neměl.

Vydání: 2018/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT5M
Sendvič

Ingredience

    • 2 plátky anglické slaniny, na kostičky
    • 1 cibule, nakrájená na proužky
    • 2 párky
    • 2 bagetky vhodné na hotdogy
    • kysané zelí podle chuti
    • 100 g goudy nebo jiného sýra na zapékání, nastrouhaného nahrubo
    • pálivá omáčka nebo ostrá pasta harissa (množství podle chuti)

    NA OCHUCENOU MAJONÉZU

    • 3/4 hrnku majonézy
    • 2 lžíce zakysané smetany
    • 1–2 lžíce nadrobno nasekaných nakládaných okurek
    • citronová šťáva podle chuti
    • 1/2 lžíce nastrouhaného křenu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Suroviny na majonézu smíchejte.

2 Slaninu opečte na pánvi dokřupava, sesypte ji na talířek a zatím odložte. Cibuli zvolna opékejte na uvolněné pánvi, až bude mít hnědou barvu a zkaramelizuje. Párky ohřejte.

3 Bagetky shora nařízněte, ale nedokrojte až do konce. Do řezu vložte kysané zelí, na ně položte párek, přidejte zkaramelizovanou cibulku a sýr a dejte zapéct do trouby pod rozpálený gril, aby se sýr pěkně rozpustil. Nakonec pokapejte podle chuti pálivou omáčkou, posypte kostičkami slaniny a podávejte s ochucenou majonézou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí preclíky z kynutého těsta a pivní fondue

Vinná klobása s červeným zelím

Parlamentní brambůrky

Bylinkovo-česnekový vepřový bok

Patrikova chilli omáčka

Pečenáče z uzených makrel

Utopené špízky

Přidat komentář