Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Placky s pomalu pečeným bůčkem po čínsku

S papričkami zacházejte opatrně – raději jich dejte méně a další podávejte v mističce zvlášť. Hostům také můžete nabídnout jednotlivé ‚komponenty‘ v mističkách a pobídnout je, ať si placky obloží sami podle libosti. 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 - 8 osob
Doba přípravy: Do hodiny
PT4H30M
Pečení 4:30
Sendvič

Ingredience

    • 250g hladké mouky (nejlépe 00 nebo chlebové) + na poprášení
    • 1 lžíce sušeného droždí rozpuštěná v 1 lžíci vody
    • 1/2 lžičky soli

    NA BŮČEK

    • 1 litr drůbežího vývaru
    • 100g vepřového sádla
    • 1 cibule, nakrájená nahrubo
    • 4 stroužky česneku, zmáčknuté
    • cca 5cm kousek čerstvého zázvoru, nasekaný
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 1 svitek kůry kasie (čínské skořice)
    • 1 hvězdička badyánu
    • 2 kousky sušené mandarinkové nebo pomerančové kůry
    • špetka soli
    • 1,5kg libovějšího vepřového bůčku bez kosti (v celku nebo rozděleného na několik kusů)

    K PODÁVÁNÍ

    • nahrubo nakrájený koriandr
    • trocha tmavého sezamového oleje
    • sójová omáčka
    • 2–3 čerstvé červené chilli papričky (podle chuti), nakrájené na plátky
    • černý rýžový ocet (Chinkiang vinegar) 

Příprava jídla

1 Na bůček předehřejte troubu na 150°C. V kastrolu s poklicí vhodném do trouby smíchejte všechny přísady kromě masa. Do vzniklé směsi vložte maso a obraťte ho v ní. Přiklopte a duste v troubě, až se maso začne rozpadat (4–4,5 hodiny). Maso udržujte teplé v tekutině, v níž se dusilo, pak ho před podáváním sceďte a natrhejte nahrubo. 

2 Mezitím v míse smíchejte mouku s droždím a pořádnou špetkou soli. Přidejte 150–170ml vody, promíchejte, vyklopte na mírně pomoučněnou plochu a prohněťte dohladka. V míse mírně vytřené tukem nechte zakryté utěrkou kynout na dvojnásobný objem (asi 1 hodinu).

3 Těsto rozdělte na 6–8 stejně velkých kousků. Rukama z nich na mírně pomoučněné ploše vytvarujte placičky o průměru cca 10cm. Na mírném až středním ohni rozehřejte pánev a opečte je dozlatova a aby byly propečené (2–3 minuty po každé straně).

Podávejte takto: chlebové placky podélně nařízněte v půli, ale přitom nedokrojte (viz foto). Naplňte natrhaným vepřovým masem, ochuťte koriandrem, olejem, sójovkou, chilli papričkou a octem podle libosti. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Asijský bůček v housce

Asijský salát s mrkví a paprikou

Asijské kuličky s nudlovým salátem

Salát se steakem v asijském stylu

Prasečinka aneb bůček v hlavní roli

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept je výborný - nesehnala jsem bohužel narychlo badyán a kasii - nahradila jsem 1 kusem klasické skořice. První recept, kde mi opravdu chutnal čerstvý koriandr - sráží chuť tučnějšího masa. Opravdu moc recept chutnal především mužům a dospělým. Pro mé děti byly chuti příliš intenzivní. Pokud neseženete černý rýžový ocet, doporučuji použít jemnější balsamico.
Chlebové placky doporučuji péct pomaleji na sucho.

Přidat komentář