Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pusinková roláda s vanilkovou šlehačkou

Pod sněhovou peřinou

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Chuťovka Francouzská

Ingredience

    • 1 dávka na pusinky podle základního receptu
    • 1 vanilkový lusk
    • 300 ml smetany ke šlehání (min. 33%)
    • 3 lžíce moučkového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 °C a vyložte plech s nízkým okrajem (30 x 20cm) pečicím papírem. Připravte sníh na pusinky podle základního receptu a rozetřete sníh na pečicí papír. Pečte 20–25 minut, aby pěkně zrůžověl. Vyjměte plech z trouby a nechte 5 minut chladnout.

2 Poté položte na upečený korpus arch pečicího papíru a na něj mřížku nebo plech. Vše otočte ‚vzhůru nohama‘ (korpus bude nyní ležet na archu pečicího papíru na mřížce či plechu). Horní plech sundejte a nechte ještě 5 minut chladnout, poté z korpusu opatrně sloupněte pečicí papír.

3 Vanilkový lusk rozřízněte a vyškrábněte z něj semínka. Dejte je do mísy, přilijte smetanu a přisypte 2 lžíce moučkového cukru. Ušlehejte dotuha. Vanilkovou šlehačku naneste do středu pusinkového korpusu a rozetřete tak, aby byla po celé délce středu. Pomocí pečicího papíru roládu opatrně zaviňte (nelekejte se, když popraská). Nechte ji 10 minut ležet spojem dolů, zabalenou v pečicím papíře.

4 Při servírování roládu jednoduše rozbalte z pečicího papíru, pocukrujte zbylým moučkovým cukrem a nakrájejte na silnější plátky a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní recept na pusinky

Kávovo-karamelový krém s pusinkami

Oříškové pusinky s čokoládovo-kaštanovým krémem

Citronová aljaška

Pistáciová zmrzlina

reklama

Přidat komentář