Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Citronová aljaška

S překvapením uvnitř

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do hodiny
+ mražení
PT8M
Pečení 0:08
Chuťovka Americká

Ingredience

    • 3 biocitrony, kůra nastrouhaná a šťáva vymačkaná
    • 190 g moučkového cukru
    • 450 g smetany ke šlehání (min. 33%)
    • rostlinný olej na vymazání 6 hrníčků (o objemu 250 ml)
    • 3 hotové piškotové korpusy
    • 2 lžíce limoncella
    • 1 dávka na pusinky podle základního receptu

Příprava jídla

1 V misce smíchejte citronovou šťávu, kůru a moučkový cukr a nechte 30 minut stát. Smetanu vyšlehejte se 3 lžícemi ledové vody skoro dotuha – šlehačka tvoří jemné špičky, které ale ještě nestojí. Pak vmíchejte citronovou směs.

2 Šest stejných hrníčků vymažte olejem a vyložte potravinářskou fólií. Ochucenou šlehačku rozdělte do hrníčků a dejte přes noc zmrazit.

3 Zmrzlé šlehačkové bábovičky vyjměte z hrníčků, rozložte na podložku vyloženou pečicím papírem, sloupněte z nich potravinářskou fólii a vraťte je zpět do mrazáku.

4 Pomocí hrníčků vykrájejte z piškotu šest koleček. Ze zbylého piškotu vykrájejte kousky, kterými pokryjete strany a vršek zmrzlých šlehačkových báboviček. Ty vyndejte z mrazáku, pod každou dejte kolečko piškotu a strany obložte nakrájeným piškotem. Piškot zakápněte limoncellem a přitiskněte ke šlehačce. Dejte opět zmrazit.

5 Troubu předehřejte na 220 °C a připravte si základní recept na pusinky. Pomocí cukrářské stěrky nebo nože na máslo potřete povrch báboviček našlehanými bílky. Rozložte je na plech a pečte 6–8 minut tak, aby sníh zrůžověl a začal zlátnout. Ihned podávejte.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní recept na pusinky

Kávovo-karamelový krém s pusinkami

Oříškové pusinky s čokoládovo-kaštanovým krémem

Pistáciová zmrzlina

Pusinková roláda s vanilkovou šlehačkou

Přidat komentář