Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pusinky s bílou čokoládou a likérem (Aux merveilleux)
Pusinky s bílou čokoládou a likérem (Aux merveilleux)
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Pusinky s bílou čokoládou a likérem (Aux merveilleux)

3.2/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3097 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 307 g
Tuky 199 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Aux merveilleux je původně belgická sladká delikatesa, adoptovaná francouzskými cukráři: jde o pusinky spojené šlehačkou a poválené v hoblinkách z bílé čokolády, lehké a křehké jako sněhové vločky. Jedním slovem ‚merveilleux‘ – báječné.

Suroviny

Na pusinky
z vajec velikosti L
vinný kámen ČL
k dostání v cukrářských potřebách
Na šlehačku
např. Baileys
vanilková pasta ½ ČL
hoblinky na dokončení

Postup

1

Předehřejte troubu na 120°C (horkovzdušnou na 100°C). Vytvořte šablonu: na pečicí papír, který se vejde na plech, nakreslete pomocí kulatého vykrajovátka o průměru 4 cm tužkou 24 koleček. Otočte papír kresbou dolů (kolečka by měla prosvítat) a položte na plech.

2

Bílky a vinný kámen vložte do mísy a šlehačem šlehejte, až začnou bílky pěnit. Přidávejte po částech cukr a stále šlehejte, vždy počkejte, až se předchozí dávka cukru rozpustí. Přesuňte sníh do cukrářského sáčku s hladkou širokou špičkou a nastříkejte na šablonu kolečka ze sněhu. Vložte do trouby a sušte asi 1 hodinu – pusinky musí být suché a křehké. Pak troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte v troubě zcela vychladnout – trvá to asi hodinu.

3

Smíchejte v míse smetanu ke šlehání, likér, cukr a vanilkovou pastu a ušlehejte do pevných špiček.

4

Sestavte: spojte dvě pusinky šlehačkou, pomažte šlehačkou vrch i boky a celou ‚homolku‘ poválejte v čokoládových hoblinkách. Před podáváním nechte krátce rozležet. Pusinky jsou nejlepší týž den, později je šlehačka příliš rozmáčí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/12

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč