Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát laděný dočervena
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1769 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 56 g
Tuky 147 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tenhle pikantně hořko-sladký salát je ideální jako lehký oběd nebo večeře.

Suroviny

Na salát
salát lollo rosso 100 g
salát 100 g
lollo biondo
čekanka 50 g
radicchia
modré, bez zrnek
nebo halloumi, nakrájený na plátky
olivový olej 4 PL
tymián lístky
na ozdobu
Na zálivku
olivový olej 4 PL
med 2 ČL
sůl a pepř
pepř čerstvě mletý
tymián 1 ČL
čerstvě nasekaný

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku. Listy salátů a radicchia natrhejte a promíchejte s přepůlenými hroznovými bobulemi.

2

Promíchejte se ²⁄³ zálivky a rozložte na mísu. Rozehřejte olej a zprudka na něm opečte sýr, po obou stranách a dozlatova.

3

Nechte na papírové utěrce odsát přebytečný tuk a ještě teplý sýr rozložte na salát. Pokapejte zbytkem zálivky a ozdobte tymiánem. Ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč