Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s krevetami, avokádem a cuketou
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3035 kcal
Bílkoviny 168 g
Sacharidy 27 g
Tuky 242 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Grilované krevety přímo volají po svěžím zeleném doprovodu. My jsme tentokrát sáhli po salátu little gem, mladých cuketách a krémovém avokádu a vše doplnili nejen svěží zálivkou z vinného octa a dijonské hořčice, ale také krémovou koktejlovou omáčkou. 

Suroviny

na potření avokáda
rostlinný olej
na potření roštu či pánve
krevety 800 g
syrové, loupané, zbavené střívka, ale s hlavou
olivový olej panenský 2 PL
little gem salát 2 ks
očištěné a nakrájené na velmi tenké nudličky
baby cuketa 2 ks
nakrájené podélně na tené plátky
kornišonka 12 ks
drobné nakládané okurky – podélně rozpůlené
máta ½ ks
opečený, k podávání
Na zálivku
vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL
olivový olej panenský 6 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na koktejlovou omáčku
majonéza 6 PL
kečup 3 ČL
sůl
worchestrová omáčka
kajenský pepř
nebo mletá sladká paprika

Postup

1

Prošlehejte přísady na zálivku, osolte, opepřete a podle potřeby dolaďte. Avokáda rozpulte, vypeckujte, případně oloupejte. Dužinu potřete citronovou šťávou.

2

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev na středním až silném ohni a potřete rostlinným olejem. Krevety osušte papírovými utěrkami, potřete olivovým olejem a opékejte z každé strany 1–2 minuty, aby zrůžověly, podle potřeby po várkách.

3

Na koktejlovou omáčku smíchejte majonézu s crème fraîche, citronovou šťávou a kečupem. Dochuťte solí, worcesterskou omáčkou a kajenským pepřem či mletou paprikou. Podle potřeby dolaďte.

4

Na talíře rozdělte krevety, salát, cukety a avokádo. Ozdobte kornišonkami a mátou. Salát a cukety pokapejte zálivkou, krevety a avokádo koktejlovou omáčkou. Na všechno namelte pepř. Podávejte s miskou se zbývající koktejlovou omáčkou a chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/9

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč