Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šulánky s mákem

Šulánky jsou důkazem, že v jednoduchosti je síla. Jsou skvělé nejen jako dezert, ale i jako sladký hlavní chod.

Vydání: 2014/10
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Chuťovka Slovenská

Ingredience

    • 600 g moučných brambor (varný typ C), uvařených ve slupce
    • 200 g polohrubé mouky
    • 1 vejce
    • sůl

    NA DOKONČENÍ

    • 100 g mletého máku
    • 50 g moučkového cukru
    • 4 lžíce rozpuštěného másla

Příprava jídla

1 Vychladlé brambory oloupejte, prolisujte nebo nastrouhejte, přidejte polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Rukama vypracujte těsto, z něj postupně vyválejte šištičky a skládejte je na pomoučněný tác.

2 Šulánky vhoďte všechny najednou do vroucí osolené vody a vařte je, dokud nevyplavou. Nakonec je posypte mákem a cukrem a polijte máslem.

NĚCO NAVÍC

„Na vylepšení můžete na talíř přidat i švestková povidla a všechno zapít slivovicí,“ radí šéfkuchař Marcel Ihnačák, který nám prozradil svůj oblíbený recept.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kapustnica

Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem

22 sladkých makových receptů

reklama

Přidat komentář