Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s růžičkovou kapustou

Zimní kombinace

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Pečení 0:15
Těstoviny

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje + na vymazání formy
    • 300 g krátkých těstovin (penne, macaroni)
    • 700 g růžičkové kapusty, očištěné, větší hlávky přepůlené
    • 200 g crème fraîche nebo vysokotučné
    • zakysané smetany
    • 50 ml mléka
    • 150 g sýra s modrou plísní (např. roquefortu)
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 1 ciabatta
    • 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
    • 3 lžíce strouhaného parmazánu
    • 2 lžíce piniových semínek

Příprava jídla

1 Nádobu o objemu 1,5–2 litry vymažte olejem. Troubu rozehřejte na 200 °C. Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu – měly by být al dente. Na posledních cca 7 minut varu k nim přihoďte růžičkovou kapustu.

2 Mezitím vmíchejte do crème fraîche nebo zakysané smetany mléko a do směsi rozdrobte sýr s modrou plísní (roquefort). Přidejte česnek a společně prošlehejte.

3 Uvařené těstoviny slijte, růžičkovou kapustu vyberte a propláchněte studenou vodou, aby si zachovala barvu. Nechte okapat. Těstoviny přesypte do zapékací nádoby a dobře promíchejte se směsí crème fraîche či zakysanky a roquefortu. Vmíchejte polovinu růžičkové kapusty.

4 Ciabattu nakrájejte a rozsekejte v mixéru nahrubo. Smíchejte s pomerančovou kůrou, parmazánem a 2 lžícemi oleje. Na těstoviny nasypte strouhanku s parmazánem a pomerančovou kůrou a nechte zapékat asi 15 minut v troubě, nebo dokud těstoviny nezezlátnou.

5 Mezitím na velké pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a opečte na něm zbylou růžičkovou kapustu dozlatova. Na další menší pánvičce opražte nasucho pinie.

6 Těstoviny vyjměte z trouby, rozdělte na porce, každou ozdobte hlávkami opečených kapustiček a posypte piniemi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová polévka s pastou tahini

Vepřové kotlety na cideru s jablky a celerem

Losos se sezamem a šťouchanými batáty

Snadné máslové kari kuře

Přidat komentář