Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Thajské červené kari s kuřetem a fazolkami

Pořádně pikantní červené kari zažene každé zimní nachlazení! 

Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Omáčka Asijská

Ingredience

    • 120g skleněných vlasových nudlí + další k podávání
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 2–4 lžíce červené kari pasty
    • 2x 400g konzerva kokosového mléka
    • 30–50g tmavého třtinového cukru
    • 30–60ml rybí omáčky 
    • 1/2 lžičky drceného chilli nebo nasekaná červená chilli paprička
    • 350g zelených fazolových lusků
    • 450g kuřecích prsou bez kostí a kůže, nakrájených napříč na velmi tenké plátky
    • 1/4 hrnku nasekaných listů thajské bazalky + 1 velká snítka 

Příprava jídla

1 Nudle namočte na 15 minut do teplé vody a potom je slijte.

2 Mezitím v kastrolu nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a 2 minuty na něm opékejte a míchejte kari pastu. Přidejte až 3 hrnky vody (podle toho, jak moc chcete omáčku hustou, resp. řídkou), kokosové mléko, třtinový cukr, rybí omáčku a chilli. Přiveďte k varu a vložte nudle a šikmo překrájené zelené fazolky. Vařte na středním ohni 3–5 minut.

3 Nakonec přidejte kuře a snítku bazalky. Vařte ještě asi 2 minuty, aby bylo maso uvařené, ale stále šťavnaté. Odstraňte bazalku. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte. Kari rozdělte do misek, posypte čerstvou nasekanou bazalkou a podávejte s dalšími uvařenými nudlemi. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nudle pad thai

Nudle s grilovanými kuřecími placičkami

Nudle se zeleninou a kuřetem

Tofu ramen se špenátem

Podlehněte kouzlu asijského kari!

30 pořádně pálivých jídel

Přidat komentář