Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Veganské těstoviny carbonara

Bob zahradní dodá pokrmu proteiny, vlákninu a vitaminy skupiny B.

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ namáčení
PT10M
Vaření 0:10

Ingredience

    • cca 200 g dlouhých bezvaječných těstovin (linguine, špagety, soba…)
    • sůl
    • 2–3 hrsti zelených bobů a/nebo mraženého hrášku
    • 1–2 lžíce panenského olivového oleje
    • 2–3 drobné žampiony, nakrájené na tenké plátky
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 100 g polníčku či mladého (baby) špenátu
    • veganský parmazán k podávání (viz Něco navíc)

    NA OMÁČKU

    • 60 g kešú, namočených aspoň na 3 hodiny do studené vody
    • 100 g máslové dýně (lze použít i mraženou), oloupané a tepelně upravené doměkka (třeba v páře, ale může být i pečená, hodí se i zbytky)
    • 1 lžička lahůdkového droždí
    • 1–1,5 lžičky sójové omáčky tamari (podle chuti)
    • citronová šťáva podle chuti (cca z 1/2 citronu)
    • čerstvě mletý pepř podle chuti

     

Příprava jídla

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zhruba 3–4 minuty před koncem vaření přidejte boby, hrášku dopřejte cca 2 minuty (podle údajů na obalu).

2 Na omáčku rozmixujte scezené kešú s dýní a ostatními přísadami na omáčku plus cca 80 ml vody. Podle chuti opepřete.

3 Mezitím v pánvi na oleji opečte houby a česnek (asi 3 minuty), pak vsypte polníček či špenát a krátce míchejte do zavadnutí.

4 Těstoviny s hráškem či boby sceďte a zahorka promíchejte s omáčkou a směsí z pánve. Podávejte s veganským parmazánem.

NĚCO NAVÍC

Na veganský parmazán rozmixujte najemno 100 g ořechů kešú, přidejte 3 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžičku soli a ochuťte špetkou sušeného česneku, krátce promixujte a přesypte do vzduchotěsné nádoby s víčkem. Uchovávejte v chladničce.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář