Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vegetariánská miska s falafelem

Kromě falafelu a hummusu můžete do misky přidat vařenou čočku, čočkové karbanátky anebo fazolové chili sin carne.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Salát

Ingredience

    • 1 velký batát
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200 g hotového hummusu
    • 2 mrkve, nakrájené na jemné nudličky
    • 1/2 menší hlávky červeného zelí, nakrouhané
    • dužina z 1 avokáda, na plátky

    NA FALAFEL

    • 2 stroužky česneku, nakrájené nahrubo
    • 1 svazek hladkolisté petrželky, lístky otrhané
    • 400g konzerva cizrny, slitá a propláchnutá
    • 1/4 hrnku cizrnové mouky
    • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
    • 1/2 lžičky mleté uzené papriky
    • 1/4 lžičky chilli koření
    • sůl

    NA ZÁLIVKU

    • 3 lžíce řeckého jogurtu
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 2 lžíce nasekané petrželky + na ozdobení
    • 2–3 stroužky česneku, drcené

Příprava jídla

1 Na falafel dejte do robotu česnek a petržel a promixujte. Poté přidejte všechny zbylé ingredience a promixujte do hrubší hmoty. Z ní tvarujte placičky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je v troubě vyhřáté na 175 °C zhruba 20 minut. Poté nechte zcela vychladnout (falafel je po upečení křehký a může se rozpadat). Pokud chcete falafel křupavý, můžete jej ještě opéct na pánvi.

2 Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky, promíchejte je se lžící oleje, osolte, opepřete a dejte péct na zhruba 15 minut nebo doměkka.

3 Na zálivku promíchejte jogurt, citronovou šťávu, bylinky a česnek.

4 Do misek rozdělte upečené batáty, falafel, hummus, mrkev, červené zelí a avokádo. Přelijte zálivkou a podávejte ozdobené petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bibimbap

Středomořská miska

Miska Zelené bohyně

Miska s lososem a nudlemi soba

Přidat komentář