Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní malinová zmrzlina

Mít v repertoáru recepty na oblíbené druhy zmrzliny je nezbytnost. A tahle malinová... To je naše letní láska!

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 900 ml zmrzliny
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení a mražení
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 125 g krupicového cukru
    • 1 lžíce glukózového sirupu (nebo průhledného kukuřičného)
    • 1 lžička citronové šťávy do cukrového sirupu plus další na dochucení malin
    • 850 g malin (možno i mražených)
    • 25 ml malinovice, kvalitní vodky nebo kirche (třešňová pálenka)

Příprava jídla

1 Připravte cukrový sirup. Do 125 ml vody nasypte cukr a na středním plameni vařte, dokud se cukr nerozpustí. Asi 5 minut povařte, sirup nepatrně zhoustne – měli byste získat 200 ml sirupu. Chvíli před koncem vaření přidejte glukózový sirup, aby se rozpustil. Odstavte a přimíchejte lžičku citronové šťávy.

2 Maliny vložte do mixéru spolu s cukrovým sirupem a rozmixujte. Pokud používáte mražené, nerozmrazujte je, ale smíchejte je rovnou s teplým sirupem a postupujte dále podle návodu. Propasírujte přes jemné sítko, přidejte zvolený alkohol a trochu citronové šťávy podle chuti – mějte na paměti, že mráz sladkost tlumí. Dejte vychladit a nalijte do zmrzlinovače. Uchovávejte v nádobě vhodné do mrazáku, před servírováním nechte asi 10 minut povolit.

NĚCO NAVÍC
Ani glukózový (případně kukuřičný sirup), ani alkohol není nezbytné použít. Oba ale pomohou hladké konzistenci sorbetu, který bude díky nim méně přemrzat a bude se lépe nabírat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní čokoládová zmrzlina

Základní vanilková zmrzlina

Float s černým pivem a vanilkovou zmrzlinou

Affogato z čaje matcha

Malinový float s čepicí z marshmallow

Malinový sorbet s proseccem

Zmrzlinová káva

Třešňový float s colou

Přidat komentář