Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinový float s čepicí z marshmallow

„Při vymýšlení receptu jsem se inspirovala v USA, kde jsou limonády se zmrzlinou, tzv. floats, součástí národního dědictví,“ prozrazuje redaktorka Katka Kočičková. 

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 6 drinků
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3M
Vaření 0:03
Zmrzlina

Ingredience

    NA ČEPICI

    • 2 velké bílky
    • 1/4 lžičky vinného kamene (prodávají obchody pro cukráře)
    • 60 ml vody
    • 150 g cukru krupice
    • 1 lžíce glukózového sirupu nebo světlého kukuřičného sirupu
    • 1,5 lžičky bílého vinného octa
    • 1 lžička vanilkového extraktu

Příprava jídla

1 Na čepici v nerezové míse (nejlépe od robotu) šlehejte bílky s vinným kamenem, dokud sníh neutvoří měkké špičky. Vodu, cukr a glukózový nebo kukuřičný sirup vložte do hrnce a nechte rozpustit. Vařte zhruba 3 minuty (pokud máte cukrářský teploměr, naměříte 118°C.) Odstavte z ohně a tenkým pramínkem za stálého šlehání přilévejte cukrový rozvar k bílkům. Lijte jej opatrně ke stěně nádoby, nikdy přímo na metly. Když je sirup zašlehaný, přidejte ocet a vanilkový extrakt. Šlehejte dalších pět minut, dokud není sníh lesklý, pevný a celá směs nezchladne.

2 Sestavte drink. Do sklenice (my jsme použili menší zavařovačky) dejte kopečky obou zmrzlin a opatrně dolijte limonádou, ale jen do výšky 2 cm od okraje. Marshmallow naberte lžící a krouživým pohybem udělejte na sklenici čepici. Špičky ožehněte flambovací pistolí. Ihned servírujte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní čokoládová zmrzlina

Základní malinová zmrzlina

Základní vanilková zmrzlina

Float s černým pivem a vanilkovou zmrzlinou

Affogato z čaje matcha

Malinový sorbet s proseccem

Zmrzlinová káva

Třešňový float s colou

Přidat komentář