Tvarohová bábovka

Rychlá a vynikající – taková je bábovka Heleny Kamenické z Psár. Navíc prý vydrží i několik dní krásně vláčná. To jsme ale neotestovali, protože jsme ji v redakci snědli na posezení…
Vydání: 2006/2
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.17361
Počet porcí: 15 kousků
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 55 minut

Ingredience

    • 160 g másla
    • 250 g cukru
    • 3–4 vejce
    • 500 g tvarohu
    • špetku soli
    • 200 g dětské krupičky
    • prášek do pečiva
    • kůru a šťávu z půlky citronu (není nutné)
    • máslo a hrubou mouku na vymazání formy
    • moučkový cukr na ozdobu

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně.

2. Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky.

3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.

Další recept na tvarohovou bábovku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Přidat komentář