Královnu českých moučníků, zvládnete podle našeho receptu hravě. Výsledkem je na jazyku se rozplývající tvarohová bábovka – dobrota, sladká tak akorát. Výborná tvarohová bábovka se stane nezapomenutelnou součástí vaší poobědové siesty a věříme, že také jeden z vašich nových rodinných receptů.
ZKUSTE TVAROHOVOU BÁBOVKU TAKÉ V MRAMOROVANÉ VERZI
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 170 °C.
Cukr, žloutky a máslo utřete v míse do pěny, přidejte tvaroh, prosátou mouku s kypřicím práškem a umíchejte hladké těsto. Nakonec zlehka vmíchejte sníh ušlehaný z bílků.
Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané velké bábovkové formy. Pečte asi hodinu podle zkušeností s vlastní troubou. Vlažnou bábovku vyklopte a poprašte moučkovým cukrem.
VIDEORECEPT:
Bábovka ve videu je připravena z poloviční dávky a v mramorované verzi.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Bábovka nejen na neděli: 31 receptů(31 receptů )
- Snadné domácí pečení s dětmi(16 receptů )
- Tvarohové bábovky: Vyberte si některý z ověřených receptů na vláčný moučník(6 receptů )