Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohová bábovka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 236
Do 90 minut Snadné Na 1 bábovku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6728 kcal
Bílkoviny 207 g
Sacharidy 823 g
Tuky 279 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Královnu českých moučníků, zvládnete podle našeho receptu hravě. Výsledkem je na jazyku se rozplývající tvarohová bábovka – dobrota, sladká tak akorát. Výborná tvarohová bábovka se stane nezapomenutelnou součástí vaší poobědové siesty a věříme, že také jeden z vašich nových rodinných receptů.

ZKUSTE TVAROHOVOU BÁBOVKU TAKÉ V MRAMOROVANÉ VERZI

Skryt pre seznam

Suroviny

+ na posypání
vejce 6 ks
žloutky a bílky oddělené
máslo 250 g
změklé + na vymazání formy
polotučný, ve vaničce
+ na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 2 bal

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C.

2

Cukr, žloutky a máslo utřete v míse do pěny, přidejte tvaroh, prosátou mouku s kypřicím práškem a umíchejte hladké těsto. Nakonec zlehka vmíchejte sníh ušlehaný z bílků.

Těsto vlijte do máslem vymazané a moukou vysypané velké bábovkové formy. Pečte asi hodinu podle zkušeností s vlastní troubou. Vlažnou bábovku vyklopte a poprašte moučkovým cukrem.

VIDEORECEPT:
Bábovka ve videu je připravena z poloviční dávky a v mramorované verzi.

 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín