Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné vinné listy

Plněné vinné listy

4/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1635 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 213 g
Tuky 53 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýžová směs v jemném obalu z listů vinné révy patří k tradičním středomořským delikatesám.

Suroviny

vinné listy 220 g
Na náplň
olivový olej 2 PL
+ trocha na zakapání
nakrájená
česnek 2 stroužky
nasekané
sůl
pepř
oloupaná, nasekaná
rýže 220 g
vařená

Postup

1

Listy namočte do vroucí vody a nechte pět minut stát. Na oleji v kastrolu osmahněte cibulku a česnek.

2

Vsypte maso a osmahněte. Osolte, opepřete, vmíchejte rajčata a na mírném plameni pod pokličkou duste asi čtvrt hodiny. Podlévejte, jen je-li potřeba. Vychladlou směs promíchejte s vařenou rýží.

3

Listům odřízněte stopky a těmi vyložte dno pekáčku.

4

Listy naplňte nádivkou, kratší strany zahrňte dospodu a listy pevně sviňte.

5

Klaďte těsně vedle sebe do pekáčku, zakápněte olejem, citronovou šťávou a trochou vody a zakryté pečte v troubě při 150 stupních asi čtyřicet minut (můžete je také dusit v kastrole na sporáku).

6

Listy se podávají při pokojové teplotě, v létě i chladné. Obvyklou přílohou je čerstvé křupavé pečivo.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč