Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné vinné listy

Rýžová směs v jemném obalu z listů patří k tradičním středomořským delikatesám.
Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Dušení: 40 minut
P
Řecká

Ingredience

    • 220 g vinných listů
    • 2 lžíce citronové šťávy
    Na náplň
    • 2 lžíce olivového oleje + na zakapání
    • 3 nakrájené cibule
    • 2 stroužky česneku, nasekané
    • 250 g mletého masa
    • sůl a pepř
    • 2 oloupaná a nasekaná rajčata
    • 220 g vařené rýže

Příprava jídla

1. Listy namočte do vroucí vody a nechte pět minut stát. Na oleji v kastrolu osmahněte cibulku a česnek. Vsypte maso a osmahněte. Osolte, opepřete, vmíchejte rajčata a na mírném plameni pod pokličkou duste asi čtvrt hodiny. Podlévejte, jen je-li potřeba. Vychladlou
směs promíchejte s vařenou rýží.

2. Listům odřízněte stopky a těmi vyložte dno pekáčku. Listy naplňte nádivkou, kratší strany zahrňte dospodu a listy pevně sviňte. Klaďte těsně vedle sebe do pekáčku, zakápněte olejem, citronovou šťávou a trochou vody a zakryté pečte v troubě při 150 stupních asi čtyřicet
minut (můžete je také dusit v kastrole na sporáku). Listy se podávají při pokojové teplotě, v létě i chladné. Obvyklou přílohou je čerstvé křupavé pečivo.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář