Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marocká polévka z cizrny

Navařte si a zamrazte polévku, jejíž přípravu zvládne i začátečník, a přitom potěší i gurmeta!
Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
24 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
P
Polévka Africká

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 2 řapíky celeru, nasekané
    • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 lžičky mletého kmínu, nejlíp římského
    • 600 ml vřelého zeleninového vývaru
    • 400g plechovka sekaných rajčat s česnekem
    • 400g plechovka cizrny, propláchnuté
    • 100 g fazolí – z plechovky či mražených – širokých či běžných zelených lusků
    • kůra a šťáva z ½–1 citronu – podle chuti
    • sůl a pepř na dochucení
    • hrst čerstvého koriandru nebo petrželky

Příprava jídla

1.  V hrnci zahřejte olej a zvolna, za častého míchání na něm opečte celer s cibulí; za deset minut budou krásně vláčné. Poprašte kmínem a smažte ještě minutu.

2.  Zvyšte plamen, přilijte vývar, rajčata a cizrnu a řádně opepřete, nejlépe čerstvě mletým pepřem. Osm minut zlehka vařte, pak přidejte fazolky a citronovou šťávu. Před podáváním dochuťte a posypte trochou kůry i sekanými bylinkami. Jezte s chlebovými plackami.

Přidejte maso 
V kroku 1 přisypte plátky paprikové klobásy, choriza nebo čabajky.

Kouzelná přísada:
Zelené široké fazole v plechu bývají k dostání například v potravinách FARAH.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vyborna a rychla polevka, kterou si oblibila cela nase rodina. Doporucuji! Urcite je treba zachovat vsechny suroviny v receptu, vcetne rapikateho celeru, ktery polevce da vybornou, mozna trochu netradicni chut. Podavame s nasucho opecenym toustem. Polevka se nezahustuje, ale je dost husta diky cizrne a fazolim. Pokud ovsem nekdo chce, muze ji lehce zaprasit moukou, neni to ale treba.
Obrazek uzivatele
Na polévku jsem měla hroznou chuť, protože nedávno jsem si dala podobnou na stojáka ve městě a ta byla opravdu skvělá. V tomto provedení je polévka také dobrá, ale trochu moc se musí kousat. Po otestování jsem ji ještě z poloviny rozmixovala, ztratila sice na úhlednosti, ale aspoň jsem si nepřipadala jako přežvýkavec. Taky jsem do ní přidala trošku chilli, jen tak pro zahřátí. Chilli ji moc sluší.

Přidat komentář