Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kedlubnová polévka s cizrnou

Hutná přesnídávková

Vydání: 2014/11
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Indická

Ingredience

    • 1 lžička římského kmínu
    • 1 lžička semen koriandru
    • 1/2 lžičky drceného sušeného chilli (nebo podle chuti a pálivosti koření)
    • 1/2 lžičky mleté kurkumy
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 200 g kedluben (2 malé nebo kus nedřevnatého gigantu), oloupaných a nakrájených na kostičky
    • 200 g konzervované cizrny, scezené a propláchnuté, okapané (nebo sušené, uvařené doměkka)
    • 200 g konzervovaných krájených rajčat
    • 1 lžíce rajčatové pasty nebo protlaku
    • 1 lžička soli
    • hrst lístků koriandru nebo hladkolisté petrželky, nasekaných

     

Příprava jídla

1 Římský kmín a koriandr roztlučte v hmoždíři se sušeným chilli. Potom drť smíchejte s kurkumou.

2 Ve středně velkém rendlíku rozehřejte na středním ohni olej a pár vteřin opékejte kořenicí směs, aby se rozvoněla. Vsypte kedlubny a za stálého míchání minutu opékejte. Přidejte ostatní přísady kromě zelené nati koriandru nebo petrželky, přilijte 750ml vody a přiveďte k mírnému varu. Vařte 10–15 minut, aby kedlubny změkly. Ochutnejte, popřípadě dosolte.

3 Polévku rozdělte do talířů, posypte zelenými lístky a podávejte.

NĚCO NAVÍC

  • Dáváte-li přednost krémovým polévkám, rozmixujte ji.
  • Kedlubnu zastoupí v tomto receptu i tuřín.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborovo-pórková polévka se slaninou

Rudá polévka s křenovo-smetanovým nočkem

Kroupová polévka s kořenovou zeleninou

Stánin ‚skládací‘ boršč (čili lego polévka)

Polévka je grunt!

Zamilujte si luštěniny

50 polévek na zahřátí

Přidat komentář